- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- 2 pęczki rzodkiewek
- 2,5 łyżki oliwy z oliwek
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Rozgrzej piekarnik do 185 stopni C.
- Rzodkiewki umyj, odetnij ogonki i przekrój na pół.
- Przełóż je do miski, dodaj oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (albo do silikonowej formy do pieczenia – wtedy nie musisz jej natłuszczać).
- Piecz przez ok. 25 minut (do momentu aż rzodkiewki lekko przyrumienią się na brzegach i będą miękkie na tyle, że prawie można w nie wbić widelec).
Wskazówki:
- Jeśli chcesz, możesz przed podaniem posypać rzodkiewki startą skórką z cytryny.
- Ciekawy dodatek do głównych dań.
Żródło przepisu:
Mniam